H>A>P>P>Y>E>A>D>I>N>G

Selamat membaca kpd anda smua...smoga thibur...hihiihi...

Thursday, September 27, 2012

KRABI-Part 1

walaupun macam da terlambat tapi tak apela kot..nk cte jgk..sharing is caring what...hihi..kali ni meh aku nak berkongsi pengalaman aku bercuti di Krabi, Thailand...Alhamdulillah,aku dan incik somi dapat menjejakkan kaki ke sini..kami pergi bulan 6 tahun 2011..agak2 da basi tak cte ni?haha..so kami menggunakan perkhidmatan penerbangan murah air asia(promote nampak)..tiket dan hotel di bawah 1k untuk 4 hari dan 3 malam...Tema percutian kami adelah redah je sbb kami tdk menggunakan mana2 agen pelancongan..hatta hotel pun kami tempah di airasiago saja..

Tapi, ble smpai kat sana korang tak perlu risau sebab orang kat sana byk mmbantu..turun je kat airport mmg dah ade kaunter utuk teksi..so pndai2 la korang pilih..rate harga dalam 30hgit duit kte utk satu kereta ke Ao Nang Beach..kalau cari hotel, cari kat area ni je sbb mlm2 leh jln2 kat sini..teksi die civic ok...sesetengah driver teksi jugak tau tempat2 atau agen2 utk korang pilih bg aktiviti kat Krabi nanti..so bg kami untuk 2 hari kami pilih utk ke pulau2 dan kolam air panas serta emerald pool...kami dapat harga seorang dalam 100 bagi satu aktiviti..yang penting, pndai main harga..jgn tempah dari hotel sbb harga mmg mhl skit..tp kalau korang banyak duit,ikut suka la...


Hotel Kami Menginap


Menu Makan Malam Hari Pertama
So far, bab makan rasenye smua xde masalah kot...kat sini mmg ermmm...sme sdp2... da smpai hotel, bleh rest..malam2 bleh jln2 naik motor..kadar makan bagi aku ermm..lebih krg jgk la dgn harga di Malaysia...jd kalau nak senang, kalau duit Thai 100 maka duit kita lebih krg dlm 10 hgit,...hehehe...jadi lps ni aku cte lagi aktiviti dan gambar2 mnarik di Krabi yang pasti buat korang teruja nak pergi...hahaha...(kalau tak teruja pun korang buat2 la teruja)...
                                                                  

No comments:

Post a Comment

Post a Comment